آجر سفال تیغه ۱۵سانتی فوم دار
آجر سفال تیغه ۱۵ فوم دار یکی از پر کاربرد ترین آجرها در صنعت ساخت و ساز و ساختمان سازی می باشد . به دلیل ویژگی های منحصر به فرد اجر سفال فوم دار ،نظیر ، وجود فوم در قالب آجر سفال ، عایق قوی حرارت و صدا و همچنین مقاومت فشاری بالای آجر ، می توان در ساخت دیوارهای خارجی ساختمان ، تیغه های داخلی ساختمان و … از سفال ۱۵ فوم دار استفاده نمود . از محاسن دیگر این نوع آجرمی توان به وجود شیارهایی روی سفال فوم دار که باعث چسبندگی بیشتر ملات و دوغاب کاشی کاری و همچنین چسبندگی گچ و یک دستی عملیات سفید کاری می شود ، اشاره نمود.
این آجر که دارای فوم است نسبت به سایر انواع دیگر بلوک سفالی و سفال دیواری دارای میزان عایق بودن بیشتری است . به این جهت که این آجر تیغه سفالی دارای یک لایه فوم ( یونولیت ) است .
وجود این فوم یا یونولیت در آجر تیغه سفالی باعث میشود که این محصول در برابر گرما و سرما بیشتر عایق باشد . همچنین در مقابل صدا نیز به صورت عایق صوتی عمل می کند .این نوع بلوک های سفالی نسبت به آجر های لفتون یا همان سوراخدار دارای وزن کمتر و حجم بیشتری است . همین امر باعث می شود در سبک سازی سازه و ساختمان تاثیر فراوانی داشته باشد .آجر سفال ارزان می تواند نقش مؤثری در کاهش هزینه های ساختمان داشته باشد. ولی باید توجه داشت که مصالح ارزان ولی با کیفیت تهیه نمود.
کاربرد تیغه سفال ۱۵ فوم دار:
از سفال تیغه ۱۵ فوم دار معمولا برای تیغه کشی دیوارهای خارجی ساختمان که با هوای بیرون تبادل هوا دارند استفاده می شود.
بررسی میزان عایق بودن تیغه های سفالی :
میزان عایق بودن این نوع آجر به میزان دانسیته فوم و یونولیت مصرفی در آن بستگی دارد . هرچه دانسیته یونولیت موجود در آجر بیشتر باشد . میزان عایق بودن آجر بیشتر است . البته این افزایش دانسیته باعث افزایش وزن آجر هم می گردد . گرچه مقدار آن در یک عدد آجر زیاد نیست ولی در محاسبات حرفه ای و مهندسی برای تخمین وزن سازه باید همین میزان افزایش وزن را هم در نظر گرفت .
وزن این آجر سفال دیواری حدود 3 کلیوگرم است . باز هم این فاکتور بر اساس نوع خاک مصرفی و میزان فشردگی خاک و چگالی آن تعیین می گردد .
انواع آجر تیغه سفالی 15 سانتی فوم دار و انواع تیغه های سفالی :
این دسته از آجر ها از نظر ساخت , شکل , رنگ و مشخصات فنی در نهایت دقت تولید می شوند . و بسته به نوع آنها در نقاط مختلف ساختمان استفاده می شوند . به آجر های سفالی , بلوک سفالی نیز گفته میشود . بلوک های سفالی خود به دو دسته دیواری و سقفی تقسیم می شوند .
البته برخی از کارخانه ها ابعاد مخصوص به خود را داشته و همه ابعاد ذکر شده را تولید نمی کنند . بلوک های سفالی دیواری , معمولا دارای طول و عرض ۲۰ سانتیمتر هستند .